“Ta bort ditt ex!”: Tomma påståenden som förstör äktenskapet

Innehåll

“Dina vänner påverkar dig illa”, “Ta bort ditt ex från sociala nätverk”, “Ge upp denna vana” – tjejer älskar att beordra sina älskare. Påtal som detta irriterar bara män..

Psykolog, författare och entreprenör Dmitry Soroka lyfte fram de viktigaste kvinnliga påståenden som bör undvikas.

När vi pratar om ett kompetent förhållande är detta ett förhållande utan anspråk. Nej, naturligtvis är vi alla människor och vi kan vara missnöjda med något och någon, men formen och innehållet i detta missnöje kräver ständig justering. Du vet, som i branschen: om det finns invändningar och klagomål till en kollega, föreslå rätt åtgärd. Det finns inget rätt alternativ, varför säga “hur inte”, om “hur”, vet du fortfarande inte? En speciell plats i listan över kvinnors anspråk upptas av dem utan någon informativ, moralisk, andlig eller annan betydelse. Påståenden som mer liknar någon form av försvar eller ett sätt att locka ytterligare uppmärksamhet åt dig själv. Varför är det så? Från bristen på enkla och elementära kommunikationsförmågor. Vi vet inte vad vi ska göra för att få vår partners uppmärksamhet. Som ett resultat är påståendet den mest krokiga känslomässiga formen av att få uppmärksamhet. Hon gör ont, du kan höra henne, även om hon inte är ämnet. Men priset som en kvinna betalar för ett sådant sätt att uppmärksamma eller skydda är inte alls trevligt..

Påståenden som kommer att leda till skilsmässa

– Valet är viktigt här: antingen lär vi oss att förhandla, eller så väljer vi vägen för avvisning av tomma och onödiga påståenden. “Du påverkas dåligt av dina vänner”. Kommer detta påstående att vara effektivt? Kommer han att lämna dem, sluta kommunicera? Nej. Hans vänner har inget att göra med det. Varje man kommer aldrig att ge upp vänner som också har ett dåligt inflytande på honom. Ofta ber många tjejer att ta bort sitt ex från alla sociala nätverk. Varför då? Visa att du är svartsjuk och inte kan hantera din bilaga? Visa att ditt ex har mycket mer inflytande på honom än du? Detta är ett medvetet tomt och meningslöst påstående.

Ett annat meningslöst påstående är “Jag sa till dig, du gjorde allt fel.”. Detta är början på slutet av alla relationer i allmänhet. Män tenderar att göra misstag, och en extra påminnelse kommer bara att orsaka ilska och irritation..

“Du hör inte mig” Är generellt en direkt konfliktgenerator. Har han inga öron? Det finns. ”Du kan inte höra mig” låter i mannens öron som ”Du kan inte göra någonting utan mig. Du är liten och dum. ” Han är inte så. Annars, varför var du alls tvungen att associera ödet till sådana? Så du förstår inte män alls? Då är det inte han som inte hör, men du vet bara inte hur man väljer intelligenta män.

“Ge upp denna vana” Är en klassiker. Kommer du ihåg filmen “Love and Doves”? Hur bekämpar huvudpersonerna i denna film (kvinnor) mäns vanor? En tyckte inte om duvor, och den andra kämpade med sin farfar Mityunyushkas alkoholism. Och som ett resultat lyckades varken den ena eller den andra påverka med hjälp av påståendet “ge upp denna vana”. Ingenting kan någonsin uppnås genom förbud.

Idag märker jag att det i många familjer absolut inte finns någon kommunikationskultur. Med tiden oroar vi oss inte längre för vad vi säger till en älskad och hur. Vi är inte alls intresserade av betydelsen av de talade orden och hur vi säger dem. Men i de flesta fall är påståendena själva helt tomma i betydelse, och det bästa alternativet att återvända till ömsesidig förståelse för ett förhållande är att överge onödiga och meningslösa påtal..

Mäns åsikt

Nikolay, 37 år, speditör

“När ska du fylla kylskåpet?” Jag hör dessa ord från min fru varje gång jag går in i lägenheten efter jobbet. Det här kanske inte är ett tomt påstående, men skandaler och skrik kan aldrig uppnå någonting. Jag växte upp i en militärfamilj. Min far var ständigt på affärsresor, studier och min mamma var engagerad i hushållet. Pappa kom trött, tog av sig uniformen och hans favoritstekte karp med potatis och tranbärspaj väntade på honom i köket. Naturligtvis är detta det perfekta förhållandet. Jag blev inte officer och valde en kvinna som min fru som inte gillar att stå vid kaminen. Det är osannolikt att något kan ändras. Tro mig, efter frasen ”När ska du fylla kylskåpet?”, Sagt med hån, vill jag inte springa med snörpåsar för mat. Tvärtom, du tänker på hur du laddar dig själv med arbete för att spendera mindre tid hemma.

Ivan, 35 år gammal, barnläkare

“Tror du att tjäna pengar?” Jag gifte mig under mitt tredje läkarår. Jag minns att alla min frus släktingar var glada över mitt framtida yrke. Som, kommer läkaren alltid att mata familjen. Kanske har detta med kirurgen att göra, men inte med barnläkaren. Efter min första lön puttade min fru och snarkade sarkastiskt. Sedan började det. Varje dag började min fru ta fram en lista över nödvändiga saker som det inte fanns tillräckligt med pengar för. Sedan började hon kräva byte av yrke. Ger mig medicinska säljare jobb. Jag tycker om att behandla barn. Kanske måste hon sänka ribban. Till exempel, istället för en iPhone kan du köpa en enklare telefon. På ett eller annat sätt hittade vi inte ömsesidig förståelse. Vi enades om en sak: vi måste dela.

Igor, 50 år, entreprenör

“Hur mycket du kan upprepa: tala korrekt – lägg ner det.” Jag valde en filolog som min fru, jag har lidit i mer än 25 år. Ändlösa ändringar gjorde mig inte till en läskunnig person. Det fanns en solid C på ryska i skolan, men i matematik och fysik hade jag ingen lika. Här är resultatet: Jag startade mitt eget företag, jag började tjäna bra pengar. Du kan inte behaga din fru. Så snart du börjar berätta en intressant historia, pekar din make genast grammatikregler i näsan. En gång tål jag inte det och började testa det i exakt vetenskap. Så frun kunde inte komma ihåg formeln för Newtons andra lag. Vad är viktigare att veta – hur man använder det här eller det andra verbet eller fysikens grunder korrekt? Möjligen båda. Om du själv är långt ifrån ideal, varför klaga till andra. Förbättra dig själv!

0 Replies to ““Ta bort ditt ex!”: Tomma påståenden som förstör äktenskapet”