Sex och skam: hur man kan förena dem

Innehåll

För att ha sex måste du bli av med dina kläder. Åtminstone delvis. För vissa är nakenhet ett naturligt tillstånd. För andra är det verklig stress. Enbart tanken att det kommer att vara nödvändigt att klä av sig (oavsett i vilken situation) introducerar sådana människor i ett tillstånd av antingen panik eller mild avstängd animation. Uppenbarligen har detta en extremt ogynnsam effekt på sex. Hur man kan förena nakenhet, blyg och sex, säger WDay.ru.

Först och främst måste du förstå varför en person upplever nakenhet så smärtsamt. Med stor sannolikhet bör ursprunget till en sådan invecklad relation med din kropp sökas i barndomen..

Ursprungligen från barndomen

Kanske är anledningen till detta för överdriven stränghet hos föräldrar, farmor och dagislärare. I ett försök att förhindra barnets intresse för sexlivets livssfär och därigenom skydda honom (och först och främst själv) från onödiga problem, skapar de ihållande barnets motvilja mot könsorganen och allt som är förknippat med dem kamagra oral jelly. Du kommer säkert ihåg hur barnomsorg och lärare på dagis inte tillät dig att hålla händerna under täcket under sömnen och straffade dem som blev fångade när de studerade sina primära sexuella egenskaper hårt..

Man trodde (och anses fortfarande) att onani är dålig, oacceptabel och i allmänhet som döden. Därför måste olydnad bestraffas särskilt hårt, och det som är mest hemskt offentligt. Ett barn som har upplevt sådan stress – universell förlöjligande och förödmjukelse framför kamrater – är redo att glömma resten av sitt liv vad som ligger under hans bälte.

Dessutom står han inför ett förbud (“Du kan inte röra dig själv där!”, “Du kan inte gå naken runt i rummet!”) Kommer från en vuxen, auktoritär person – en förälder eller pedagog – som han inte kan motsäga. Därför växer den föreslagna attityden djupt in i medvetandet, och i 19 år har en person inte kunnat förklara varför han är så rädd för den nakna kroppen och, som ett resultat, ämnet sex.

Det är mycket troligt att även i vuxen ålder kommer en sådan person att bli generad att klä av sig på läkarmottagningen, i det gemensamma omklädningsrummet (till exempel i poolen) och till och med hemma – kontemplation av hans nakna kropp ger obehagliga känslor – rädslan för att bli fångad, förlöjligad och förbannad. Naturligtvis händer allt detta omedvetet (det är osannolikt att en person tror att en läkare eller poolkamrater kommer att skratta åt honom) – detta arbete görs för honom av rädslor och komplex inspirerade från barndomen).

Bråkmakare

En annan anledning är upplevelsen av förödmjukelse. Barn är, som ni vet, de mest grymma varelserna i världen: om de bestämmer sig för att jaga någon kommer de verkligen att lyckas. Orsaken till hånet kan vara fysiologiska förändringar som började tidigare än förfallodagen (bröstbildning, hårutseende). Barnet kallades förolämpande och påpekade för honom att hans kropp skiljer sig från andra – den så kallade “normala” – och han fick ett komplex för livet angående sin egen fysiska ofullkomlighet..

Privat historia

Maria, 25 år gammal

Vi har bott tillsammans i ett och ett halvt år. I allmänhet mår vi bra, men jag kan inte älska i ljuset. Jag hatar att titta på min kropp och på min mans kropp. Även om vi inte kan kallas hemska. När vi har sex insisterar jag på att det ska vara i mörkret. När det är över kryper jag under överdraget eller sveper mig in i min älskades T-shirt..

En gång insisterade min man på ett uppriktigt samtal. Jag började fråga vad som var fel med mig, varför jag uppfattar min nakna kropp så smärtsamt. Vi pratade länge och det verkar som om vi fick reda på var hunden är begravd. Poängen är i ett fall från barndomen – djup men redan medveten. Jag var åtta. Jag har upptäckt att det är konstigt trevligt att röra vid könsorganen. Jag lämnade mig ensam där. Och en dag fångade mina föräldrar mig göra det här. De skällde mig fruktansvärt, sa att anständiga tjejer inte gör det och de pratade inte med mig på en vecka..

Jag kan inte säga att efter mitt samtal blev jag lugnare om min kropp. Men jag kände mig mer bekväm eftersom jag vet orsaken och att min pojkvän vet det. Och inget mer tryck på mig.

Kausala relationer

För att förbättra ditt förhållande till nakenhet är det mycket viktigt att förstå orsakerna till denna inställning till din kropp. Det är viktigt att komma ihåg vid vilken tidpunkt du kände dig obekväm, rita detaljerna och titta på situationen med en vuxen, dagens blick. Var allt så hemskt och irreparabelt just nu? Kanske var det inte du som var skyldig, utan människorna som var bredvid dig just nu – vuxna som skällde på dig eller kamrater som skrattade. När du bygger om hela din historia av relationer med din kropp kommer nakenheten inte längre att vara så skrämmande för dig. Naturligtvis går du inte omedelbart till en nakenstrand, men troligtvis kommer du att börja titta på dig själv i spegeln annorlunda..

Om du verkligen står inför ett sådant problem, använd våra tips. Vi hoppas att de hjälper dig att komma överens med din egen nakenhet..

Sov utan kläder. Känn din nakna kropp. För att göra detta, försök sova naken. Det är sommar nu, så det blir mer än funktionellt. Å ena sidan att vara utan kläder ger dig trevliga känslor – kroppen kommer att vara avslappnad, ingenting kommer att pressa den. Å andra sidan kommer du inte att vara rädd för någonting. När allt kommer omkring är du fortfarande under skyddet och ingen kommer att se dig..

Skada dig inte själv. Om du gillar att ha sex i mörkret, fortsätt göra det. Men förklara för din partner varför du gör det här. Det här samtalet kommer inte att vara lätt för dig, men det hjälper dig och din partner att förstå varandra. Mannen kommer att vara mer uppmärksam på dina önskningar (till exempel kommer han inte att störa dig i dagsljus), och du kommer att sluta leva ensam med ditt problem.

Revidera din garderob. Kanske fick blyghet dig att klä dig extremt återhållsam: långa kjolar, jeans, turtleneck och bara låga klackar. Prova något mindre seriöst, som en kortare kjol. Det kanske inte är nödvändigt att omedelbart gå till dansgolvet, men det är vettigt att gå i den här formen, till exempel till butiken.

Läs också om detta ämne

Lätt att hjälpa till!Om din partner insisterar på att ha sex bara i ljus och ljus, kom inte i panik. Nästan alla ljus (om det inte är middag och du inte är i skogen) kan vändas till din fördel.

Och porr och perky. Kvinnor säger att de är generade över att titta på porr och insisterar på att de inte frivilligt gör det. Vad är anledningen till denna inställning till denna biogenre och är flickorna listiga??

Det är enkelt att få en orgasm! Vem drömmer inte om att få en orgasm så lätt som SMS, lämna alla sina tvivel bakom tröskeln till sovrummet och inte bli komplicerad om sitt utseende! Expertråd och kvinnliga läsares vittnesmål hjälper dig att älska utan att tappa hjärnan.

6 regler för ett lyckligt par. Varför sex bör baseras på förtroende?

0 Replies to “Sex och skam: hur man kan förena dem”