Ska du nöja dig med sex utan förhållande?

Innehåll

Det finns många frågor om sex hos kvinnor: på vilket datum kan du gå med på att ha sex? Är det värt att göra det innan äktenskapet? Om en man erbjuder sex, är han inte på humör för ett förhållande? Är det okej om jag vill ha sex? Hur många partners ska du ha? Etc. Oftast handlar dessa frågor om normen – vad som är rätt och vad som är fel. Men frågan om det är värt att gå med på sex utan förhållande har en djupare innebörd..

Du borde räkna ut det: detta är din egen önskan och du är helt medveten om att du vill ha exakt detta, eller den här önskan åläggs dig, och du hoppas kunna anslutas till fortsättningen?

Diskutera med Anna Moderska, en sexkonsult och pedagog som arbetar med den tyska vuxenleksakstillverkaren Fun Factory.

Vem bestämmer vad som är tillåtet och vad som inte är i sex

Om vuxna frivilligt bedriver sex och det är trevligt för dem är allt i ordning, oavsett vad andra tycker kamagra oral jelly. Allmänheten är absolut inte flexibel. Olika kulturella koder och religiösa dogmer har inspirerat kvinnor genom århundradena att de ska vänta på sin prins, som kommer att ta hand om dem i alla aspekter av livet. Inklusive i den romantiska och sexuella sfären. Att en kvinna ska vara härdaren, vara ansvarig för renlighet i alla bemärkelser, vara ödmjuk, trogen, förlåta mannen, ta hand om honom och familjen. Och om en kvinna är den första som tar initiativet, och ännu mer i sex, så är det klart något med henne. Men en man som erbjuder sex utan förpliktelser uppfattas vanligtvis som normal, och en del av hans beteende är till och med välkomna. När allt kommer omkring är en man en erövrare, som behärskar nya territorier och sprider sitt genetiska material.

Vem sätter upp begreppet norm för dig själv? Svaret är uppenbart: bara du

Med andra ord, trots att tiderna har förändrats och en modern kvinna får leda, välja och väljas, köra stora fordon och till och med flyga ut i rymden, så snart det kommer till hur hon förfogar över sin kropp som hon tycker passar, precis där samtal om moral och normer börjar. En sådan typ av spel med ett mål: det ena kan och det andra – ansvar. Men begreppet norm är mycket flexibelt, det påverkas av många faktorer: land, utbildning, vetenskapliga framsteg, religiösa övertygelser och öppenhet. Om det i ett statligt patriarkalt tänkande råder, tjockt smaksatt av religion, så verkar bokstavligen i angränsande länder en sådan anakronism. Om kvinnlig omskärelse i Europa är ren vildhet, anses det i vissa länder i Afrika och Asien normen. Och om tidigare sex före äktenskapet betraktades som omoraliskt, insisterar även medicinen nu på att kvinnlig avhållsamhet inte är användbart och i en senare ålder bidrar till klimakteriet..

Vem sätter upp begreppet norm för dig själv? Svaret är uppenbart: bara du. Varken föräldrar eller skolan eller de omkring dig, men bara du bestämmer om det är bra för dig eller dåligt. Och om du från barndomen lärde dig att sex bara är möjligt i ett förhållande, och helst endast i ett lagligt äktenskap, och utan dem faller en kvinna, så är problemet att denna attityd bara är en bild av världen av den som sänder denna attityd. Någon annans övertygelse borde inte vara din, du borde ha din egen ståndpunkt i denna fråga. Inse vad som står dig nära och lev med denna övertygelse utan ånger, utan att döma någon som inte delar ditt val, för du kan dömas på samma sätt..

Återigen: allt som två vuxna gör tillsammans, med rätta sinnen, med ömsesidigt samtycke och utan att skada andra, är helt normalt. Resten är samhällets önskan, som alltid vill packa alla i en bekväm ram..

Perceptuella gränser av samma för båda könen ⠀

Båda komponenterna i vår fråga – kön och relationer – är helt olika behov. Och om män föredrar att dela dem, vill kvinnor oftast ha idealet – att kombinera båda. Om erbjudandet om ett förhållande utan engagemang bara för sexens skull kommer från en man, här är allt nästan alltid klart och tydligt. En man vill bara ha sex och samtidigt skydda sig från ansvaret för sin partner, hennes förväntningar och förhoppningar om utvecklingen av relationer. En man bestämmer omedelbart vad han ska göra och vad inte: bara sex och inget mer. Det finns inga framtidsutsikter, men det finns ingen fångst heller. Och det finns till och med ett antal fördelar: du behöver inte ta hand om en man, ändra dina vanor och planer för honom, oroa dig var han är och med vem, oroa dig för någon anledning, lösa gemensamma problem och reda ut saker. Du ger ingenting, bara sex mellan dig. Allt är mycket tydligt. Undantag från denna regel är mycket sällsynta..

Men inte alla kvinnor, som får ett sådant erbjudande, förstår och vill höra exakt vad som erbjuds henne. Speciellt om erbjudandet kommer från någon du gillar. Kvinnan hoppas att sex förr eller senare kommer att utvecklas till något mer, romantiskt. Att det är nödvändigt att charma en man, börja bli intresserad av hans affärer, intressen, kommunicera, och där kan du redan tänka på namn för vanliga barn. Men i det här fallet, efter att ha redan gett mannen endast samtycke till sex, förlorar kvinnan möjligheten att inleda ett seriöst förhållande, för hon blev tydlig för vad dessa möten är. Och det är bara hennes problem att hon missförstod ett sådant förslag. Om du är övertygad om att mannen som erbjuder dig sex utan förhållande inte är likgiltig och orsakar växande känslor, är det bättre att vägra ett sådant erbjudande för att få en chans till mer.

Om en kvinna tar initiativet och bjuder in en man att träffas endast för sexens skull är det uppenbart att hon förstår varför hon gör detta och inser att endast sex är möjligt och inget annat..

Det är möjligt att gå med på ett sådant förhållande utan onödigt tvekan endast när det bara finns fysisk attraktion. Men båda parter måste komma överens om att de är fria att stoppa dem när som helst. Speciellt om det finns någon i parternas liv som är redo för skyldigheter i ett förhållande.

Du är fri

Beslutet om att gå med på sex utan förhållande kan endast fattas av dig efter noggrant avvägning av för- och nackdelar. Om du inte har några andra känslor för din partner än fysisk attraktion, riskerar du ingenting. Speciellt om du själv vill ha det. Om dina känslor är mycket bredare, vägra detta format för att inte skada dig själv..

I en kvinnas liv kan det finnas sex utan några skyldigheter, men bara under vissa perioder. På ett eller annat sätt strävar en kvinna efter ett stabilt förhållande där det finns en konstant partner, oavsett om ett sådant förhållande endast innebär äktenskap, ett öppet förhållande eller polyamori. Det viktigaste här är att lyssna på dig själv och välja vad som är rätt för dig. Och om bara sex utan engagemang i detta skede är lämpligt, bör du inte ge upp det av rädsla för att någon kommer att döma dig. var glad.

0 Replies to “Ska du nöja dig med sex utan förhållande?”