9 skäl till att din man inte vill ha sex

Sexuell intimitet börjar minska runt 45 års ålder och fortsätter att minska varje år …

Under godisbukettperioden och under smekmånaden kunde du, som två duvor, inte ta ögonen från varandra, men efter ett tag förändrades allt?

Fysisk attraktion och sex är kännetecken för ett hälsosamt förhållande, enligt forskning som publicerades i tidskriften Psychiatry and Behavioral Sciences. Men hur förändras nivån på sexuell intimitet mellan partners genom åren?

“Den naturliga processen för män är att minska deras sexlust”, säger Jean O’Connell, MD. Sexuell intimitet börjar minska runt 45 års ålder och fortsätter att minska varje år, enligt en recension som publicerades i Journal of Professional Nursing. Huvudrollen i detta spelas av en förändring av hormonnivåerna. Andra hinder kan också vara en människas hälsotillstånd, svårigheter att få orgasm, brist på självförtroende i sovrummet och minskad libido..

Du kanske gör allt för att upprätthålla en viss upphetsning i sovrummet, men samtidigt känner du att din mans attraktionsnivå till dig märkbart minskas. Här är de viktigaste orsakerna, enligt experter..

1. Hans arbetsdel av livet kan överväldiga andra områden

När du tänker på en älskarinna kan din fantasi troligen automatiskt föreställa sig en annan partner. Men “älskarinnan” som tar all uppmärksamhet och tillgivenhet hos din älskade kan faktiskt vara något yrke eller hobby.

“När män brinner för sin karriär kan de sublimera den sexuella upphetsningen som vanligtvis riktas mot deras fruar”, säger Sidney Serut, doktor, neuropsykolog och personlig tillväxtinstruktör. Erkännande, pengar och egotillfredsställelse kan vara en slags väckande faktor för män. Försök att prata med din partner om hur du kan balansera hans arbete och personliga liv och hålla arbetet utanför ditt sovrum..

2. Låga testosteronnivåer

Visste du att till exempel testosteron i USA är ett av de mest använda hormonella medlen??

Enligt de senaste studierna sjunker testosteronnivåerna dramatiskt med åldern..

Samtidigt lider cirka 13 procent av den manliga befolkningen av så kallad hypogonadism, vilket blockerar produktionen av den i tillräckliga mängder. “Förutom låg libido kan tecken på låga testosteronnivåer inkludera minskad vitalitet, lågt humör, trötthet, muskelförlust och till och med erektil dysfunktion”, säger Abraham Morgenthaler, MD, professor i kirurgi vid Harvard Medical School och urolog vid Medical Center. Diakonesser Beth Israel i Boston. Enligt Dr Morgenthaler rapporterar så många som 97 procent av männen med låga testosteronnivåer negativa effekter på deras sexliv. Lyckligtvis säger Mayo Clinic att detta kan göras – i det här fallet kan hormonbehandling användas och naturligtvis måste stressnivåerna minskas..

3. Han kan drabbas av manlig klimakteriet

Man … vad? Enligt Mayo Clinic beskriver termen “manlig klimakterium”, medicinskt kallad “andropaus”, den åldersrelaterade nedgången i testosteronnivåer hos män. Det finns ingen anledning till oro, det händer inte lika plötsligt eller intensivt som hos kvinnor. Dr O’Connell föreslår att man försöker att inte ta det personligt om en man tidigare var redo att riva av sig kläderna så fort du dök upp i dörren, och nu märker han knappt en ny kjol på dig. Anledningen kan helt enkelt vara biologisk, inte psykologisk. I stället för att stänga av dig själv, prata med honom oftare om hans känslor och sexuella behov. Glöm inte din egen också.

4. Visning av erotik för sexuell tillfredsställelse

Enligt forskare vid Indiana University och University of Hawaii har män som tittar på erotiska filmer betydligt lägre nivåer av tillfredsställelse med sina partners. Först bör du ta reda på varför en man vänder sig till att se erotiskt innehåll. “Män som lider av ensamhet är ofta begränsade i deras förmåga att kommunicera och vara nära andra”, säger Dr Seruto. Vuxna filmer kan dock fortfarande ha en förödande effekt på relationer. “När sådana filmer är beroendeframkallande, börjar en man förlita sig på honom, och inte på sin egen make”, säger psykolog Les Parrot från Seattle. “Därför kan neurokemikalier som översvämmer hjärnan när man tittar på erotik vara lika beroendeframkallande som droger”, förklarar Dr Parrot. “Forskning visar att pornografi skapar orealistiska förväntningar hos en person på vilket sex som ska vara”, säger han. Detta minskar nivån av tillfredsställelse hos en man med sin partner. “Om du misstänker att din man får sexuell tillfredsställelse av erotiken, bör du försöka hitta en lösning genom att erkänna problemet och diskutera det, kanske vid en sexterapeutens möte”, rekommenderar Dr Parrot..

0 Replies to “9 skäl till att din man inte vill ha sex”